Folkmuziek kent geen leeftijdsgrenzen.

Tweede Folknight in Groene Engel Oss weer druk bezocht

Jong en oud genoten zaterdagavond in De Groene Engel van de bands Ogham en Rapalje, op de vooravond van Saint Patricks Day. „Ik hou er van en mijn ouders ook. Erg hè?"

Door Max van der Put

„Saint Patrick mag dan de Ierse beschermheilige zijn, hij is geboren in Schotland", legde Ber Vekemans, zanger van Ogham zaterdagavond uit aan zijn circa 300 toehoorders in De Groene Engel. Het grotendeels Schotse repertoire van de folkband uit de regio Tilburg kan volgens Vekemans dan ook prima bij de viering van Saint Patricks Day (18 maart). Het duurt ruim drie kwartier voordat Ogham de zaal 'mee' heeft. „Het valt ook niet mee als je het in een uur neer moet zetten", aldus Vekemans achteraf. „Normaal gesproken spelen we drie sets van 40 minuten". Het publiek is gemêleerd; van 16 tot 60 jaar. Ria van Krey (55) uit Nuland is naar De Groene Engel gekomen omdat Keltische volksmuziek haar erg aanspreekt. „Ik ben lid van de Osse volksdansgroep Turopolski. We gebruiken ook muziek uit de Balkan, maar de Ierse en Schotse muziek doet meer met mij."

Leeftijd
Wilma Mulders (47) was er vorig jaar, bij de eerste Folk-night in De Groene Engel, ook al bij. „Dit keer is de opbouw beter. Eerst Ogham met de wat rustigere muziek; daarna Rapalje met het ruigere werk. Vorig jaar kwam Fungus met luisterliedjes na Rapalje. Dat viel niet goed bij het merendeel van het publiek. Maar voor mensen van mijn leeftijd maakte het niet zoveel uit." Miriam Mientjes (18) en Maartje Snel (23) uit Oss zijn anders ook niet zo kieskeurig. Ze dansen zowel op het rustigere werk van Ogham als het wilde van Rapalje, met meer bekende nummers zoals The Irish Rover. Waarom ze naar de Folknight zijn gekomen? Maartje: „Ik heb thuis een paar cd's van Celtic Myst en die vind ik prachtig." En Miriam: „Ik houd er van. En mijn ouders ook. Erg hè?"

Brabants Dagblad, 19 maart 2003

Hits: 801

[Home] © 2000 - 2023, Folkcaf Oss. Alle Rechten voorbehouden.
Site uitgerust met PHP, MySQL en Ajax