Gigs uit het verleden- [Home]
Er zijn 120 concerten. Dit zijn de concerten 1 tot 10.
2022-06-05 Sabana
Latin, Jazz, gipsy Cafe, 16:00, Gratis
Latin- en gipsy jazztrio Sabana is opgericht in 2010 en bestaat uit gitarist Roy van der Lee, toetsenist Robert Brands en zangeres Carla Maljers. Sinds de oprichting verzorgt het trio sprankelende optredens op festivals, in restaurants, kleinere theaters (muziek)cafés, wijkcentra, etc. Sabana brengt swingende grooves, opzwepende gipsy en romantische latin met vleugjes melancholie. Passie en sfeer uit Latijns-Amerika, de Balkan en Zuid-Europa; dat kenmerkt het trio Sabana!
2022-05-01 Yellowfox
Folkypop Cafe, 16:00, Gratis
Yellofox maakt fijne verhalende folky popsongs vol energie! De band is beinvloed door de grote singer-songwriters van de jaren zestig en zeventig en speelt van melancholische en dromerige liedjes tot energieke en spannende liedjes. Naast drums, contrabas en gitaar wordt het geluid vooral bepaald door de meerstemmige zang van Jorieke en Marc. Amerikaanse folkpop van Nederlandse bodem. Yellofox maakt een eigen geluid en maakt sfeervolle, soms melancholische maar ook opbeurende deuntjes die zeker de moeite waard zijn.
2022-03-06 Coincidences
Folk Café, 16:00, Gratis
De roots van The Coincidences liggen in Woest en Bijster Land. Een oude benaming voor de Zuid Veluwse heidevelden grenzend aan de veengebieden in de Rijn Vallei. De Celtic Fields in deze omgeving verbergen een meer dan 3000 jaar oude cultuur. Soms borrelen melodieen op uit het trillende veen en vormen een inspiratie voor eigen nummers van de band. Voor het overige is de muziek vooral gericht op Ierse en Schotse tradities. Een heerlijk middagje weemoed, passie, snelheid en humor.
2022-02-06 Whatevers Left
Folk Zaal, seated, (RIVM) 16:00, Gratis
Zin in een middag vol energieke en melodische muziek? Haal dan het gevoel van de Ierse pub in huis met Whatever’s Left! Zij zorgen voor een fantastische middag vol gezelligheid met meezingers en dansbare nummers in Irish Folk Rock. Denk hierbij onder andere aan Fiddlers Green, Flogging Molly en Dropkick Murphys. De vijf bandleden gaan met o.a fluiten, banjo, mandoline en verschillende gitaren de strijd aan om er een onvergetelijk feest van te maken!
2021-11-07 Pickleweed
Folk, Americana Café, 16:00, Gratis
Folk van Schotland tot Texas
Denk aan Flogging Molly, Dubliners, Pogues, Decemberists, Steve Earl enz. Maar evengoed ook de nodige Irish Classics. Regelmatig zien ze dansende mensen voor het podium. Daarnaast weten ze bij tijd en wijle gevoelige snaren te raken en dat niet alleen op hun instrumenten.

Americana, Iers, een enkele popsong in een folkjasje, het Pickleweed sausje maakt het allemaal goed verteerbaar. Met gitaren, banjo, mandoline, viool, contrabas, whistle en een bescheiden, (staande) drumset brengen ze een repertoire waar ook de niet doorgewinterde folkliefhebber van kan genieten.

2021-06-27 Maggies Flock
Folkrock Café, 16:00, In de zaal i.v.m. Covid.

De Nederlandse folkband Maggies Flock speelt vanaf 16:00 de zaal plat met opzwepende Celtische folk. Maggies Flock is een zeskoppige groep uit Nijmegen-Arnhem die stevige folkrock speelt. Met gebruikelijke themas als drank, chaos, moord, liefde en een vlijmscherp gevoel voor humor legt de band een link met de traditionele folk. De sound van Maggies Flock is een mix van akoestische en elektrische instrumenten. Fijne meestompers met een flinke scheut Celtic folk.
2019-12-29 Clachan
Folk Café, 16:00, Gratis
Clachán is een ervaren Keltische folk band, bestaande uit 6 muzikanten. De groep is in 2006 ontstaan en in een wisselende samenstelling uitgegroeid tot de huidige krachtige formatie. Clachán speelt mooie en swingende Keltische muziek uit Ierland, Galicië (Spanje), Frankrijk en Schotland. De groep treedt regelmatig op bij folk festivals in Nederland en Belgie.
2012-04-01 Cloggy Dew
Keltisch Café, 16:00, Gratis
"De Ierse folk band Cloggy Dew wordt in december 2005 opgericht. De naam Cloggy Dew is een verbastering van het welbekende Ierse folklied The Foggy Dew, en refereert aan zowel het Ierse hart als de Nederlandse roots van de band. Cloggy Dew is een energieke, gezellige jonge band met veel bekende Ierse traditonals in het repertoire. Een band die zich breed presenteert richting haar publiek. Bekende... ‘drinking songs’ als, Dirty old town, Black velvet Band, Seven drunken nights en The Ferryman, worden echter ook afgewisseld met melancholische, dan wel romantische ballads en eigen nummers. Tevens heeft de band een groot aantal ‘rebel songs’ in het repertoire, waaronder Rising of the moon, en Cloggy Dew’s lijflied Come out you Black & Tans. Kortom, een optreden van Cloggy Dew garandeert een gevarieerd programma en vooral een hoop gezelligheid. Sinds haar oprichting in 2005 heeft de band in een kort tijdsbestek veel optredens gehad in binnen en buitenland. Bruiloften, privé feesten, kroegen, Ierse pubs, grote festivals, kastelen, theaters zijn locaties waar CLoggy Dew menig bezoeker de Ierse muziek en cultuur heeft laten ervaren. Een optreden van Cloggy Dew staat voor cultuur, romantiek, strijd, humor, gezelligheid, kortom een ware Ierse belevenis.
2012-03-04 Wild Geese
Keltisch Café, 16:00, Gratis
Zij komen uit vier verschillende landen. Peter, Christina, Piet en Angelika, en ze spelen de muziek uit alle delen van de wereld waar de Kelten ooit gewoond hebben. Melodieen en liederen uit Ierland , Schotland, Nova Scotia, Galicia, Orkney, Wales, Bretagne. Gespeeld met gevoel op Uillean pipes, Fiddle, Whistles, Bouzouki, Franse Doedelzak, Bodhran, Mandolin, Mandola, Banjo en Bones. De liederen worden in het Engels, Gaelic en Gaidhlig gezongen. Pete Brennan is geboren uit een Ierse en Schotse familie in het grensgebied tussen Scotland en Engeland en groeide op met de traditie's van beide familie's. In 1979 vertrok hij voor 5 jaar naar Ierland en deed veel ervaring op in de wekelijkse sessions in de Doyle's Pub in Bray. Na een verblijf in Duitsland woont hij tegenwoordig in de UK en Nederland. Bij Wild Geese speelt hij Bodhran, Bones en Ierse Bouzouki en en zingt hij verschillende nummers als solozanger in het Engels, Gaelic en Gaidhlig. Christina Lloyd wordt de Lynx genoemd, vanwege haar subtiele en katachtige bewegingen, tijdens het bespelen van de fiddle en bouzouki. Geboren in een muzikale Ierse-Engelse familie heeft Christina al op zeer jonge leeftijd viool leren spelen. Samen met haar oudere zus Fiona, bekend als de Loyd Sisters, hebben zij op verschillende internationale podia opgetreden. Christina is ook lid van de Sheffieldse band Tin Bath, het was tijdens een onvergetelijke optreden van deze groep op een festival in Duitsland, dat ze in contact kwam met de andere Wild Geese leden. Ze voegt een extra bijzondere dimensie toe aan de band; niet alleen met haar fantastische viool spel, maar ook met haar zang en andere instrumenten. Pieter Smits is ooit begonnen als een ander soort artiest; inkt, verf, linnen en papier ruimden het veld voor rock'n roll gitaar. Uiteindelijk heeft Pieter zich bekeerd tot akoestische muziek. Nadat Pieter verzeild raakte in de feasant pluckers met Peter Brennan en Rob Neijenhuis werd akoestische muziek Ierse muziek. Deze krachtige samensmelting van hele oude melodieën, heimwee, en alcoholische dansmuziek inspireert Pieter nog steeds om zijn rythm 'n blues instinct te combineren.
2012-02-05 Fiddlehead
Keltisch Café, 16:00, Gratis
Fiddlehead speelt opzwepende folk, deuntjes en ingetogen ballads van eigen hand. We vertaalden ook een handvol Nederlandse folknummers naar het Iers en andersom van het Iers naar het Nederlands. En we brengen covers van The Waterboys en The Pogues. Fiddlehead bestaat sinds 1999, nog steeds in de oorspronkelijke bezetting met Arno Ruis (zang en accordeon), Tessa Zoutendijk (viool, zang, zingende zaag) en Erik Poorterman (gitaar, bodhran en zang). Onder het motto 'folkalize them before they folkalize you' is de vanuit Utrecht opererende band voor geen enkel podium bevreesd. Fiddlehead houdt van podia, festivals, cafés en richt zich op niches als emigratiefeesten en huiskamerfolk.
  (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) volgende 10
[Home] © 2000 - 2022, Folkcafé Oss. Alle Rechten voorbehouden.
Site uitgerust met PHP, MySQL en Ajax