Gigs uit het verleden- [Home]
Er zijn 116 concerten. Dit zijn de concerten 1 tot 10.
2020-03-15 Maggies Flock
Folkrock Café, 16:00, CANCELLED i.v.m. Corona-virus.
Deze keer ter ere van de Ierse Heilige Patricius oftewel St. Patrick. In de 4e eeuw is deze heilige vanuit Schotland naar Ierland getrokken om de heidendom aldaar te verjagen. In de 9e eeuw is hij heilig verklaart en sindsdien eren de Ieren hem met diverse festiviteiten rond zijn geboorte dag, 17 maart. De Nederlandse folkband Maggies Flock speelt vanaf 16:00 het café plat met opzwepende Celtische folk. Maggies Flock is een zeskoppige groep uit Nijmegen-Arnhem die stevige folkrock speelt. Met gebruikelijke themas als drank, chaos, moord, liefde en een vlijmscherp gevoel voor humor legt de band een link met de traditionele folk. De sound van Maggies Flock is een mix van akoestische en elektrische instrumenten. Fijne meestompers met een flinke scheut Celtic folk.
2019-12-29 Clachan
Folk Café, 16:00, Gratis
Clachán is een ervaren Keltische folk band, bestaande uit 6 muzikanten. De groep is in 2006 ontstaan en in een wisselende samenstelling uitgegroeid tot de huidige krachtige formatie. Clachán speelt mooie en swingende Keltische muziek uit Ierland, Galicië (Spanje), Frankrijk en Schotland. De groep treedt regelmatig op bij folk festivals in Nederland en Belgie.
2013-01-05 Mister and Mississippi
Indiefolk Zaal, 20:00, 8 Euro
Alle vier afkomstig uit een andere muzikale achtergrond besluiten ze na een biertje in café Stairway To Heaven de opdracht aan te grijpen om eens iets anders te doen. Weg met het traditionele pop/rockbandje met zang/gitaar/bas en drums. Samen stellen ze op: vier blikvangers vooraan het podium, als een front, een muur. De sound: rustig en folky, een tikkeltje zweverig. Dynamisch en experimenteel, zonder ontoegankelijk te zijn. Zodat de luisteraar zijn eigen betekenis aan de muziek kan geven. De band bestaat uit Samgar Lemuel Jacobs – Zang, percussie Maxime Barlag – Zang, percussie Tom Broshuis – Gitaar, toetsen Danny van Tiggele
2012-04-01 Cloggy Dew
Keltisch Café, 16:00, Gratis
"De Ierse folk band Cloggy Dew wordt in december 2005 opgericht. De naam Cloggy Dew is een verbastering van het welbekende Ierse folklied The Foggy Dew, en refereert aan zowel het Ierse hart als de Nederlandse roots van de band. Cloggy Dew is een energieke, gezellige jonge band met veel bekende Ierse traditonals in het repertoire. Een band die zich breed presenteert richting haar publiek. Bekende... ‘drinking songs’ als, Dirty old town, Black velvet Band, Seven drunken nights en The Ferryman, worden echter ook afgewisseld met melancholische, dan wel romantische ballads en eigen nummers. Tevens heeft de band een groot aantal ‘rebel songs’ in het repertoire, waaronder Rising of the moon, en Cloggy Dew’s lijflied Come out you Black & Tans. Kortom, een optreden van Cloggy Dew garandeert een gevarieerd programma en vooral een hoop gezelligheid. Sinds haar oprichting in 2005 heeft de band in een kort tijdsbestek veel optredens gehad in binnen en buitenland. Bruiloften, privé feesten, kroegen, Ierse pubs, grote festivals, kastelen, theaters zijn locaties waar CLoggy Dew menig bezoeker de Ierse muziek en cultuur heeft laten ervaren. Een optreden van Cloggy Dew staat voor cultuur, romantiek, strijd, humor, gezelligheid, kortom een ware Ierse belevenis.
2012-03-04 Wild Geese
Keltisch Café, 16:00, Gratis
Zij komen uit vier verschillende landen. Peter, Christina, Piet en Angelika, en ze spelen de muziek uit alle delen van de wereld waar de Kelten ooit gewoond hebben. Melodieen en liederen uit Ierland , Schotland, Nova Scotia, Galicia, Orkney, Wales, Bretagne. Gespeeld met gevoel op Uillean pipes, Fiddle, Whistles, Bouzouki, Franse Doedelzak, Bodhran, Mandolin, Mandola, Banjo en Bones. De liederen worden in het Engels, Gaelic en Gaidhlig gezongen. Pete Brennan is geboren uit een Ierse en Schotse familie in het grensgebied tussen Scotland en Engeland en groeide op met de traditie's van beide familie's. In 1979 vertrok hij voor 5 jaar naar Ierland en deed veel ervaring op in de wekelijkse sessions in de Doyle's Pub in Bray. Na een verblijf in Duitsland woont hij tegenwoordig in de UK en Nederland. Bij Wild Geese speelt hij Bodhran, Bones en Ierse Bouzouki en en zingt hij verschillende nummers als solozanger in het Engels, Gaelic en Gaidhlig. Christina Lloyd wordt de Lynx genoemd, vanwege haar subtiele en katachtige bewegingen, tijdens het bespelen van de fiddle en bouzouki. Geboren in een muzikale Ierse-Engelse familie heeft Christina al op zeer jonge leeftijd viool leren spelen. Samen met haar oudere zus Fiona, bekend als de Loyd Sisters, hebben zij op verschillende internationale podia opgetreden. Christina is ook lid van de Sheffieldse band Tin Bath, het was tijdens een onvergetelijke optreden van deze groep op een festival in Duitsland, dat ze in contact kwam met de andere Wild Geese leden. Ze voegt een extra bijzondere dimensie toe aan de band; niet alleen met haar fantastische viool spel, maar ook met haar zang en andere instrumenten. Pieter Smits is ooit begonnen als een ander soort artiest; inkt, verf, linnen en papier ruimden het veld voor rock'n roll gitaar. Uiteindelijk heeft Pieter zich bekeerd tot akoestische muziek. Nadat Pieter verzeild raakte in de feasant pluckers met Peter Brennan en Rob Neijenhuis werd akoestische muziek Ierse muziek. Deze krachtige samensmelting van hele oude melodieën, heimwee, en alcoholische dansmuziek inspireert Pieter nog steeds om zijn rythm 'n blues instinct te combineren.
2012-02-05 Fiddlehead
Keltisch Café, 16:00, Gratis
Fiddlehead speelt opzwepende folk, deuntjes en ingetogen ballads van eigen hand. We vertaalden ook een handvol Nederlandse folknummers naar het Iers en andersom van het Iers naar het Nederlands. En we brengen covers van The Waterboys en The Pogues. Fiddlehead bestaat sinds 1999, nog steeds in de oorspronkelijke bezetting met Arno Ruis (zang en accordeon), Tessa Zoutendijk (viool, zang, zingende zaag) en Erik Poorterman (gitaar, bodhran en zang). Onder het motto 'folkalize them before they folkalize you' is de vanuit Utrecht opererende band voor geen enkel podium bevreesd. Fiddlehead houdt van podia, festivals, cafés en richt zich op niches als emigratiefeesten en huiskamerfolk.
2012-01-01 Easnadh
Keltisch Café, 16:00, Gratis
Easnadh brengt Ierse folkmuziek uit met af en toe een uitstapje naar Schotland en Bretagne. Opzwepende banjo-tunes, gevoelige airs en sprankelende whistlesolo's. Zij roepen de sfeer op van oude pubs en sterke verhalen. De pub, rebel en love-songs doen daar vrolijk een schepje bovenop. Easnadh creërt met eigen arrangementen, een geheel nieuw, maar met een authentiek geluid, gebaseerd op de principes van Ierse muziek uit de jaren '60 en '70. Easnadh is Gaelic voor 'musical sound' of 'melodieuze klank' . Spreek uit 'Asna'.
2011-12-04 Celtic Wind
Celtic Café, 16:00, Gratis
Celtic Wind is gestart als lokale band, maar ook steeds meer te horen en te zien in de oostelijke helft van Nederland en soms over de grens in Duitsland. Het repertoire bestaat uit Ierse traditionals, modernere Ierse songs. Bekende en minder bekende liedjes van Ierse artiesten als de Dubliners, Christy Moore, The Corrs, Gaelic Storm e.a. zijn te beluisteren. Het repertoire is sterk afwisselend door stevige songs, ingetogen ballades en (in tempo toenemende) instrumentale nummers (reels, jigs en hornpipes). Deze worden op (versterkt) akoestische wijze gebracht in de basiscombinatie van gitaar, mandoline, viool en bodhran (percussie). De aantrekkingskracht van Celtic Wind is de eigen sound en sfeer, die de groep geeft aan de oorspronkelijke uitvoering van de nummers. De muziek van Celtic Wind is actief en passief te beluisteren, maar het best actief te ondergaan. De groep is op zijn best bij een actief publiek, dat er een echte Ierse sessie van wil maken.
2011-11-06 Balorkest Nijmegen
Balfolk Café, 16:00, Gratis (Optioneel)
Balfolk met instrumentale begeleiding.
2011-10-02 Campfire Collaboration
Country/Folk/Roots Café, 16:00, Gratis
The Campfire Collaboration is een samenwerking van de troubadours Robert den Hartigh, Mario Petrus (Vagabound) en Rik van Berlo. Zij brengen een mix van oldtime-country en folk, met een vleugje bluegrass. Met meerstemmige zang en akoestische instrumenten, waaronder de dobro, de mandoline, banjo en mondharmonica, de mandola en de gitaar, wordt een traditioneel klinkend geluid neergezet. Zij halen hun inspiratie uit muziek van the Dillards, the Stanley Brothers, Lead Belly, Bill Monroe, Bob Dylan, the Osborne Brothers en the Weavers. Ze brengen zowel eigen nummers als traditionals uit de jaren ’20 t/m ’50.
  (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) volgende 10